Title: Engjëlli im mbrojtës

Author:MESULI DRITAN
Subject:POETRY
Source:
Download book:
Words Statistic:words statics
 

Number of words for page:
Dritan Mesuli

ENGJËLLI IM MBROJTËS

FËMIJËRISË

Ikëm duke mbetur brenda teje.
Përplasemi
nëpër det andej-kendej
krejt të dhënë fatit
ndërsa prej kockash zhveshim mëkimet, ninullat.
Rritemi
ndërsa stuhi e pjekjes na i rëndoi degët
si pemët në vrullin e prillit.
Regëtin trokthshëm gjaku ndër deje
dhe fëmija burrërohet në fytyrat tona.


Te ndjej brenda meje!
Shfaqesh muzgjeve
kur femijët jepen ethshem lojrave në parqe
dhe gjithçka jotja është krejt e pastër,
krejt e kapshme
krejt e mrekullueshme.
sa,
kur e breron sërish njomështinë
jepemi pa kushte
si lumturisë pa çmim.KUR NDJEVA HERËN E PARË TË ÇMENDEM

Kur ndjeva herën e parë të çmendem
isha lakuriq nga tendencat dhe qëllimet
Dua të mbytem në detin tënd,
por guximi im
i ka këmbët më të gjata
se thellësia jote!

Ti ma ke shkruar emrin në rërë
dhe unë pres
dallgën e parë të vdes!
Fundja
njohëm nga një fytyrë më shumë!!!

PËR NËNËN TIME!

Dërgomë një engjëll në mëngjes
kur kthehem i lodhur nga ëndërrimet!

Kam fituar gjithmonë ikje
në bixhozët me kurthe.
Vëre dorën në plagët e mia të merituara,
engjëll flokargjend.
Ah, të vdisja
të mbeteshe përjetë kështu si je,
mbretëreshë smeraldi,
Lavdi tokësore mbuluar nga pleqëria.

Eja,
kur gjumi
m'i mbulon sytë me kripë ëndrrash të lodhshme,
Shën Mëri prej balte të ëmbël.
të mbetesha në prehrin tënd,
gjiri yt të mi rrihte kockat, gjakun,
çdo skutë të trupit.
Ti zgjoja gjithë agimet
dhe hënat ti bëja fli në lindje pa vdekje!

Nënë
kurth i jetës-vdekja
ligj natyre,
flë e qete tek e nesërmja,
si ankthi
dhe ti,e di, do të vdesësh.
Megjithatë
le ta mbarështoj lotin e lamtumirës në këso fjalësh
ku vdekja s'bën vend kurrë!

Ka në jetë ankthe ku ia vlen ti durosh
ngaqe janë agime të përskuqura dashurie!!


U ...
Page: 1
 

Others Books from the author..

Help

 • Select one or more words an get availables translation in Logos Dictionary.
 • Set the number of words for each page an refresh the content.
 • Go to begin of the document
 • Go to previous page
 • Go to next page
 • Go to the end of document
 • Libri.it

  ESSERE MADREGLI UCCELLI vol. 3LA PESTE SCARLATTALA GRANDE FAME DEI SETTE ORSI NANI – LE MIRABOLANTI AVVENTURE DEI SETTE ORSI NANI
 • Libri.it
 • Treccani